Има ли напредък с колата?
Известие
Collapse
No announcement yet.
156-ца с инфаркт
Collapse
X
-
провери си изспускателната система за запушвания.наскоро се базиках с едно RENAULT ESPACE-сменяхме му вариатора с нов,ътракаше по същия начин като твоята.гърнетата бяха се запушили от изолационната вата.след като ги почистихме всичко беше Ок.може да ти звучи смешно ,но нищо не ти пречи да провериш.........
Comment
-
На последък нямах време и нищо не съм правил.
За испускателната уредба въобще не съм се замислял, че може да е проблемна, но сега се сещам, че я разглабяхме при ремонта на двигателя и сменихме гарнитурите на изпускателните колектори.
За да проверя изпускятелната уредба обаче ще ми трябва канал, а аз нямам под ръка, ще трябва да измислим нещо.Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
ЕГН:0103041325
Comment
-
Колега какво става с колата? Смени ли маслото? Промивка направи ли? При мен промивката ми оправи проблема. Не се е чувало да тракне и за миг вече от месец, че и повече.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега какво става с колата? Смени ли маслото? Промивка направи ли? При мен промивката ми оправи проблема. Не се е чувало да тракне и за миг вече от месец, че и повече.
Иначе премерих гърбиците на разпределителните валове, размерите на гърбиците на вмукателните колектори са между 44,3 и 44,8 мм а на изпускателните между 44,7 и 45 мм, тоест струват ми се равномерно износени.
Един колега ми предлагаше да проверя дали е запушена изпускателната уредба, но за тая манипулация ми трябва канал, за това по тоя въпрос нищо не съм правил.Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
Comment
-
Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщениеНяма начин да не духа ако е запушен отдушника на мотора. А тая червена клема не е лошо да я изчистиш от боята там където контактува защото пак ще имаш проблем.Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
Comment
-
Ходих, при майстор за диагностика.
Върза мойта любима каручка на стенд бош гледа мери и ми каза, че е хубаво да отида в оторизиран сервиз на алфа, понеже имал подобен случай и в сервиз на алфа били го отстранили много бързо.
Според него проблема е в газоразпределението и вероятно е механичен.
Сега следва да си избера сервиз.Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
Comment
-
Първоначално публикувано от vinilov Покажи съобщениеСега следва да си избера сервиз.
Избери си някой , само кофтито е че са чак в София .
Но пък стигнеш ли до там ще се прибереш с нормално работеща кола .
http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
(Извинявам се ,че извън темата пиша)
Баааах тая кола аз ,колега изчетох цялата тема с огрооомен интерес. Искам само да споделя ,че ти почти ме догонваш с време и пари .Още половин година ,ако се размотваш и дадеш още 3000 лв ще сме на равно. И аз така година и нещо 4 ремонта единия с чисто нов вал и лагери и на по 300 км раждаше колата.
Щом не си се отчаял тотално ,вярвай ми ,няма да си купиш повече друга кола ,освен Алфа .
И като я оправиш ,да си я караш с много усмивки на устата .
Comment
-
И така, какво излезе с моята алфичка, оказа се, че са ми продали бутала за старият модел двигател, които са по-висок с 2 мм и резулта е че са опирали в главата, от там 6 криви клапана и дразнещо чукане. Закарах я в Лисан сервиз, смениха ми клапаните, шлайф на главата, по-дебела гарнитура и не мога да си позная двигателя.
Стоях 3 седмици без кола, но съм доволен от този ремонт.
Бая време не бях писал, понеже и компютъра ми се спомина и 2 месеца без комп от които 3 седмици и без кола, пък исках да напиша, че алфата ми вече всичко и е ок, но пък ми се спомина и едногодишният акомулатор, та пак продължаваме да се разбираме с мойта алфичка по същият начин.Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
Comment
-
Как прецени че са различни? Мен ми се видят 4х4 еднакви.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКак прецени че са различни? Мен ми се видят 4х4 еднакви.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment